“Tüketim Kültürü ve Gıda Krizi” Semineri Gerçekleşti

16 Aralık 2025 Salı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selin KALKAN, “Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürülebilirlik” dersine katılarak bölümümüz öğrencileri ile bir araya geldi.

Ekolojik Okuryazarlığın ne olduğunu anlatarak konuşmasına başlayan Sayın KALKAN, tüketim kültürünün etkileri, bu tüketim kültürünün gıda sistemleri üzerinde oluşturduğu baskı ve küresel gıda sistemlerinin içinde bulunduğu kırılganlık konularında bilgiler paylaştı. Yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı alınabilecek önlemleri de güncel örneklerle zenginleştirerek sundu.

Günün anısına değerli konuğumuza dersin sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Gül SARIKAYA tarafından teşekkür belgesi takdimi yapıldı ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik sonlandırıldı.
Derin bilgisiyle öğrencilerimizi aydınlatan kıymetli hocamıza teşekkür ederiz.